Androgel – geschiedenis en hoe werkt het

 Androgel is actueel testosteron, aangebracht op de huid van mannen om hun lage testosteronniveaus (onder 300 ng / dl) onder controle te houden en ze op een normaal niveau te brengen. Het wordt gebruikt in bijna elke formulering van testosteronvervangende therapie, TRT, in de Verenigde Staten.

Soms wordt het gebruikt door sommige atleten die zichzelf niet willen injecteren om hun testosteronniveaus te verhogen. Maar aangezien de dosis testosteron erg laag is, zullen er niet veel voordelen worden behaald bij een topsporter.

Dit zijn de symptomen van een laag testosterongehalte:

  • Erectiestoornissen (ED)
  • Laag seksueel verlangen
  • Verlies van spiermassa en kracht en toename van lichaamsvet
  • Zwak immuunsysteem
  • Slapeloosheid en lethargie

androgel

Geschiedenis

Dit medicijn werd in Brussel ontwikkeld door het farmaceutische bedrijf Solvay Farmaceuticals en werd in 2000 op de markt gebracht. In 2010 werd het gekocht door Abbott Labs en later geproduceerd en op de markt gebracht in de Verenigde Staten door Abbvie Inc (moederbedrijf van Abbott Labs). Er is veel geïnvesteerd in televisiereclame, alleen al in 2012 is er 80 miljoen geïnvesteerd. Het is ontwikkeld voor oudere mannen met een laag testosterongehalte. Androgel behaalde een omzet van 2012 miljard.

Bijwerkingen

Omdat het een onderdrukker is, moeten degenen die het gebruiken postcyclustherapie (CPT) gebruiken om problemen zoals verminderd seksueel verlangen, spiermassa, kracht en verhoogd lichaamsvet te voorkomen.

Dit zijn de meest voorkomende bijwerkingen, vooral bij oudere mannen, verhoogde bloeddruk / hartvervorming, bloedstolsels, verhoogd aantal rode bloedcellen en hoofdpijn.

Aangezien testosteron wordt omgezet in oestrogeen, zullen degenen die het gebruiken oestrogene bijwerkingen hebben. Dit kan problemen veroorzaken zoals vochtretentie, pijn op de borst (gynaecomastie) en hartproblemen als u gevoelig bent voor bijwerkingen. Een aromataseremmer (IA) zoals Arimidex of Aromasin is vereist.

LEZEN  IX editie van The Barbarian Nutrition Summer Muscle Festival

Vrouwen mogen Androgel zonder reden gebruiken en als uw partners het gebruiken, moeten zij zorgen voor direct contact met de huid.

Dosis

Uw dosis hangt af van wat uw arts aanbeveelt of wat u overweegt toe te passen, maar mannen gebruiken meestal 5-10 g, hoewel professionele atleten hogere doses nemen. Een applicatie per dag is nodig omdat de release 24 uur duurt.

Hoe het werkt en gebruiken

Androgel is een synthetisch testosteron in een actuele gel voor dagelijks gebruik dat via de huid in de bloedbaan wordt opgenomen, niet wordt geïnjecteerd of via de mond wordt ingenomen. De release duurt 24 uur, het komt in twee versies, 1% en 1,62%. Uw presentatie komt in een verstuiver of in een toepassingszakje. 1% wordt aangebracht op de bovenarmen, schouders en buik en 1,62% wordt aangebracht op de bovenarmen en schouders. De beste manier om het aan te brengen is wanneer je uit de douche komt, het aanbrengt, laat drogen en aankleden. Eenmaal aangebracht, mag u pas na 2-4 uur douchen of zwemmen.

Body-building

We hebben gevallen gekend waarin oudere mannen hun Androgel-recept verkopen aan bodybuilders en atleten. Veel beginnende bodybuilders worden door Androgel getroffen omdat ze niet hoeven te injecteren. Hoewel dit niet zal voorkomen dat de testosteronniveaus stijgen zoals bij de injecteerbare, zelfs als het bereik lager is.

Dit zijn de voordelen van hoge testosteronniveaus:

  • Verhoogd libido of seksueel verlangen
  • Verhoogde spiermassa en kracht
  • Verhoogde stemming / zelfvertrouwen
  • Verminderd lichaamsvet

Veel atleten geven er de voorkeur aan om een ​​actuele gel aan te brengen dan testosteron te injecteren of orale steroïden te nemen die schadelijk zijn voor de lever. Als een atleet of atleet lage testosteronniveaus heeft, zou het ideaal zijn om te verhogen hun testosteron totdat ze hun juiste niveau hebben bereikt en dus hun doel op adequate wijze hebben bereikt.

LEZEN  Verhoogde controles worden gepland bij lokale sportscholen

Kosten

Androgel is vrij duur, maar sommige verzekeringsplannen hebben het gedekt, elke mg vergelijken met orale testosteron is 3 keer duurder.