Een bredere kijk op sportscholen

https://image.jimcdn.com/app/cms/image/transf/dimension=296x1024:format=jpg/path/sa4d93003bbeba749/image/i2086d135ff506ef5/version/1462911417/image.jpg

Met deze nieuwe bijdrage wil ik een bredere kijk geven op het concept van krachttraining en het concept dat de meeste mensen hebben over sportscholen.

Een vrij veel voorkomende fout is meestal om training in de sportschool te associëren met de bodybuilding-trend en training gericht op spierhypertrofie; Dit is echter maar één stroom onder vele andere waar zwaar materiaal wordt gebruikt (staven, gewichten, schijven …).

Ik vind het nodig om een ​​meer alomvattende benadering te bieden voor de verschillende stijlen van krachttraining, zodat het concept van “de gewichten” en de sportschool gaat verder dan wat de samenleving ons vaak probeert te verkopen.

Naar mijn mening is een goede krachtcoach of krachtcoach iemand die weet hoe hij het beste uit elk van deze stromingen kan selecteren en varianten of oefeningen kan toevoegen om ze te voltooien, zonder ze te negeren of te overwaarderen, omdat ze ons allemaal iets kunnen geven . interessant.

 “Krachttraining” vanuit een meer technisch perspectief wordt STERKTE TRAINING of STERKTE TRAINING genoemd en zoals ik eerder al zei omvat het verschillende stromingen en trainingsstijlen.

Hier volgt een korte beschrijving van de bekendste stijlen:

 • Bodybuilding of Bodybuilding : Gericht op de verbetering van de lichaamsbouw en lichaamssamenstelling, op zoek naar de grootst mogelijke definitie en symmetrie in het spierstelsel.
 • Gewichtheffen:  Georiënteerd om de kracht te verbeteren en meer en meer gewicht te verplaatsen in 3 basiskrachtoefeningen (Squat, Bench Press en Deadlift).
 • Gewichtheffen  of Olympische Gewichtheffen : Gericht op het verbeteren van het vermogen in twee liften: rukken en tweetakt (schoon & Jerk).
 • Sterke man : Gericht op de verbetering van fysieke conditionering in de verschillende evenementen van Strongman: steenheffen, vrachtwagen slepen, vrachtwagenwiel heffen …
 • Vechtsporten gemengde of gemengde vechtsporten : Gericht op het verbeteren van de conditie om te vechten.
 •  Specifieke training voor een sport  of sportspecifieke training:  Gericht op het verbeteren van de eigenschappen van acceleratie, maximale snelheid, springvermogen, behendigheid, rotatiekracht, fysieke conditie … wat zal leiden tot een merkbare prestatieverbetering in een specifieke sport.
 • Crossfit : Gericht op het uitvoeren van oefeningen die behoren tot verschillende disciplines zoals gewichtheffen, gymnastiek, atletiek en weerstand, gericht op een bepaald aantal herhalingen, tijd of rondes (AMRAP, EMOM …) 
 • Calisthenics of Calisthenics :  Gericht op het uitvoeren van oefeningen waarbij u uw eigen lichaamsgewicht als weerstand gebruikt.
 •  Nu is je concept van sportscholen toch iets verder gegaan en heb je een bredere visie op de vele en diverse mogelijkheden die daarbinnen gerealiseerd kunnen worden.  In een sportschool zijn er oneindig veel mogelijkheden als je een geschikt materiaal en minimale ruimte hebt; We kunnen een persoon vinden die met een Olympische bar de snatch-techniek traint, een andere persoon op een machine die geïsoleerde oefeningen doet om spierhypertrofie te krijgen, een andere persoon die een WOD doet of een ander die specifieke training doet om hun sport te verbeteren. …
 • Iedereen die de optie of opties kiest en kiest die het beste bij hun levensstijl passen en hen in staat stellen hun doel te bereiken, het is duidelijk dat een normale sportschoolgebruiker altijd zal proberen deze stromingen te imiteren, omdat ze zich nooit als een professioneel persoon zullen gedragen of met een concurrentiedoel; Het heeft niets te maken met een Powerlifter, Weightlifter of professionele Bodybuilder met een persoon die naar de sportschool gaat om hun gewichten in de basis te verbeteren, spierhypertrofie te krijgen, kracht te krijgen om hun sport te verbeteren, de Olympische techniek te beoefenen of gewoon hun conditie te verbeteren op spier- en aëroob niveau.
 • Laten we ons bewust zijn van de rijkdom en diversiteit die dezelfde plaats en hetzelfde materiaal kunnen omvatten en we beperken ons niet tot het afstrepen ervan als een terrein van esthetiek en uiterlijk.
LEZEN  Lineaire race van de serie Camino de Ronda-Vall d'Aro Run

https://image.jimcdn.com/app/cms/image/transf/dimension=120x1024:format=jpg/path/sa4d93003bbeba749/image/i10d8e95dbb04d99f/version/1462725211/image.jpg

Over de auteur:

Ana Tenllado  is een National Strength and Conditioning Coach

Association (NSCA), afgestudeerd in Physical Activity Sciences en

Sport en Personal Trainer in de Activa Club Valencia gym.

Je kunt hem ook volgen  Youtube  ,  Twitter  en  Instagram  naar

blijf op de hoogte van uw laatste berichten en video’s.