Insecten koken, bij -10 C of in middeleeuwse stijl, Uitdagingen van The Fifth MasterChef

/imag/efe/2017/04/06/20170406-12772138w.jpg

 GERELATEERDE LINKS

  • De DPZ lanceert een VVV-kantoor in de middeleeuwse donjon van Navardún (31/03)
  • Almodóvar del Río herschept vanaf deze vrijdag zijn middeleeuwse verleden in de VIII # 39; Souk of the Encantá# 39; (31/03)
  • Almodóvar del Río herschept vanaf deze vrijdag zijn middeleeuwse verleden in de VIII # 39; Souk of the Encantá# 39; (30/03)

Barcelona, ​​6 april (EFE). – Koken insecten, om 10 uurº onder nul of in middeleeuwse stijl, zullen enkele van de uitdagingen zijn die de deelnemers van de vijfde editie van de TVE-wedstrijd “Chef kok” zal worden geconfronteerd, waardoor ze in vijf jaar meer dan 70.000 aanvragers hebben doorstaan.

Een voormalige profvoetballer, een punk die met Esperanza Aguirre werkte, een voormalig seminarist uit Ohio, een Jerez banderillero, een Braziliaanse bakker, een nationale politieagent en een wereldkampioen bodybuilding zullen enkele van de 50 aanvragers zijn – zes van hen Catalaans – die Ze zullen deelnemen aan het eerste programma om het schort te krijgen waarmee ze kunnen koken in deze vijfde editie.

Het motto van deze vijfde editie is “MasterChef verandert je leven”, en in feite, zoals de verantwoordelijken voor RTVE en Shine Iberia vandaag hebben uitgelegd, “85% van de deelnemers heeft de keuken centraal gesteld in hun leven”.

De vijfde wordt de meest internationale editie, met twee niet-EU-deelnemers, en de leeftijd van de aanvragers varieert van 22 van de jongste tot 65 jaar.

Meer dan 60 Michelin-sterren zullen hun trucs en geheimen delen, waaronder de beste chef-koks in Vizcaya, de banketbakkers Xano Saguer, Patricia Smith, Isabel Maestre en Marta Cárdenas; Maríeen José San Román (één ster), Oriol Castro en Mateu Casañas (één ster), Javier Aranda, Maríeen Marte en Dani García (twee sterren); Eneko Atxa en Joan Roca (drie sterren), Martín Berasategui (8 sterren) en de Franse chef Joël Robuchon (28 sterren).

LEZEN  Het geheim van Thor's kracht ligt in veganisme

De wekelijkse training is in handen van het Baskische Culinaire Centrum, met het educatieve programma dat voor de gelegenheid is ontworpen, en ze zullen ook masterclasses krijgen van de meest gerenommeerde chefs zoals Eneko Atxa, Dani García, Pepe Solla; ze zullen de R binnengaan&D laboratorium van Arzak en krijg training over het combineren van de menu’s met wijnen door de somelier Josep Roca.

De zichtbare gezichten van het programma, Eva González, Pepe Rodríguez, Samantha Vallejo-Nágera en Jordi Cruz, hebben toegegeven dat dit de “meest extreem” editie, aangezien de deelnemers zullen koken in extreme omstandigheden zoals de Aragón skigebied van Aramón Cerler, een 10 graden onder nul; Ze reizen naar het verleden en koken in het Ponferrada-kasteel in middeleeuwse stijl, dat wil zeggen zonder moderne gebruiksvoorwerpen voordat 200 extra’s vermomd als Tempeliers; Of ze maken onmogelijke snoepjes zoals een prachtige bruidstaart of een cake met elf lagen.

Als je door het Alhambra in Granada loopt, heb je ook de mogelijkheid om de Generalife-boomgaard binnen te gaan, waar deze wordt verbouwd zoals in de 14e eeuw.

De aanvrager die zijn passie en evolutie heeft laten zien, wint de “MasterChef 5” trofee, publiceer zijn eigen receptenboek en ontvang 100.000 euro.

De Faculteit Gastronomische Wetenschappen Baskisch Culinair Centrum in San Sebastián voltooit de training van de top drie finishers.

De aanvragers zullen hun ervaringen delen met de finalisten van “MasterChef Celebrity” Cayetana Guillén Cuervo, Fernando Tejero en Loles León en de winnaar Miguel Ángel Muñoz.

Als professionele chefs die zich voordoen als ontwerper, ontwerper Jorge Vázquez zal hen de kans geven om de desserttafel van hun exclusieve presentatie op Madrid Fashion Week te verzorgen voor beroemdheden zoals Tamara Falcó, Margarita Vargas, Cari Lapique, Virginia Troconis, Clara Benarroch of Emiliano Suarez.

LEZEN  Robert Förstemann, de fietser met de krachtigste quadriceps ter wereld

Ze zullen niet de enige beroemdheden zijn die deze editie binnensluipen, want er zullen ook de zangers Antonio Carmona, Pastora Soler, Diana Navarro, Manu Tenorio en Jos aan deelnemené Manuel Soto, de ontwerpers Victorio & Lucchino en Laura Pons en de humoristen Edu Soto, Sílvia Abril, Millán Salcedo, Pablo Carbonell, The Alcorcón aardbeving, El Monaguillo of Leo Harlem.

Hoewel de verantwoordelijken van RTVE de datum van de première niet wilden onthullen, hebben ze er wel voor gezorgd dat dat wel zo zal zijn “spoedig”.