Muscle Hypertrophy Wat is het en wat zijn de risico’s

 Het is een feit dat er een groter sociaal bewustzijn is van het verbeteren van de algemene fysieke conditie dan een paar jaar geleden; Het is echter ook waar dat deze nieuwe zorg voor ons lichaam ons ertoe brengt doelen te stellen en strategieën te tekenen om deze te bereiken die niet altijd gezond zijn en zelfs tot problemen kunnen leiden. In deze zin, elk personal trainer in Barcelona , als een van de steden waar de meeste sportcompetities worden gehouden, zal kunnen bevestigen hoe de vraag naar spierhypertrofie is gegroeid. Maar wat is het en wat houdt het in?

Inhoudsopgave

 • Wat is spierhypertrofie?
 • Welke soorten spierhypertrofie zijn er?
 • Hoe schade aan hypertrofie van de spieren voorkomen?

Wat is spierhypertrofie?

Spierhypertrofie is de toename van de grootte van spiervezels en dus van de spier zelf. In feite zijn de meest voorkomende symptomen die tijdens het hypertrofieproces worden ervaren, de volgende:

 • Spanning in de spiervezels.
 • Ontsteking (gerelateerd aan het gebruik van hormonen).
 • Uiterlijk van micromusculaire laesies.

Het komt heel vaak voor bij atleten die sportmodaliteiten beoefenen zoals bodybuilding of gewichtheffen, maar zoals je hebt gezien in de lijst die we je zojuist hebben gepresenteerd, is dit beeld van hyperontwikkelde spieren niet altijd gekoppeld aan een goede gezondheid en een goed spierstelsel .

Hypertrofie omvat meer spieren, maar ook meer gewicht, en daarom zijn de meest gebruikelijke praktijken om dit aspect te bereiken:

 • Verhoogde eiwitinname via de voeding.
 • Consumptie van voedingssupplementen.
 • Lichamelijke oefening.
 • Hormoongebruik.
 • Leeftijd (de grootste spierontwikkeling vindt plaats in de adolescentie).
LEZEN  Cultugym en Push, Pull en Legs (PPL)

Welke soorten spierhypertrofie zijn er?

Het vergroten van de omvang en het volume van spieren is niet iets dat negatief of schadelijk is; In feite, naast bodybuildingwedstrijden, stelt hypertrofie ons ook in staat om onze algemene fysieke conditie te verbeteren en meer spierkracht te ontwikkelen als we ons zwak voelen en ons vermogen om te handelen willen verbeteren, zelfs om taken uit te voeren die typisch zijn voor ons dagelijks leven.

Het probleem zit echter niet in het doel, maar in de weg totdat we dat doel hebben bereikt. En het is afhankelijk van dat pad waar we twee verschillende soorten spierhypertrofie vinden om te ontwikkelen:

 • Fysiologische spierhypertrofie : de toename van spieren wordt verkregen door training en spierontwikkelingsoefeningen.
 • Pathologische spierhypertrofie : de toename van spieren hangt samen met de ontwikkeling van ziekten zoals het Kochern-syndroom, of met het gebruik van steroïden en anabolen.

Zoals je je kunt voorstellen, is het in het geval van pathologische spierhypertrofie wanneer we problemen voor onze gezondheid ontwikkelen.

Hoe schade aan hypertrofie van de spieren voorkomen?

Om ons doel te bereiken om onze algemene fysieke conditie en onze spieren in het bijzonder te verbeteren, is het noodzakelijk dat we een reeks oefeningen en richtlijnen volgen die ons op een evenwichtige manier in staat stellen ons doel te bereiken zonder bepaalde grenzen of grenzen te overschrijden.

In deze zin moeten we, naast professioneel advies van specialisten in sport en gezondheid, voldoen aan de volgende aspecten:

 • Gezond en uitgebalanceerd dieet . Het is belangrijk om de adequate toevoer van voedingsstoffen te respecteren om spierhypertrofie te ontwikkelen zonder andere waarden te veranderen.
 • Voer sportroutines uit zonder overbelasting en waar de spiergroepen die moeten werken gevarieerd zijn om overbelasting te voorkomen.
 • Respecteer de breuken van ons lichaam . We moeten de dagen rust en activiteit afwisselen, waarbij we ten minste twee dagen per week aanhouden voor spierherstel.
 • Vermijd consumeren vitaminesupplementen .
LEZEN  Insecten koken, bij -10 C of in middeleeuwse stijl, Uitdagingen van The Fifth MasterChef

Trainen is buitengewoon gunstig voor onze gezondheid, maar als we deze oefening tot het uiterste verkeerd gebruiken, kunnen onze spieren bederven. We kunnen op geen enkele manier oefenen, we moeten rekening houden met wat de training is en de juiste manier om elk doel met gezondheid te bereiken.